Kässbohrer rozbudowuje magazyn części zamiennych Goch

11 kwietnia 2022

Wiodący producent naczep Kässbohrer inwestuje, aby zapewnić swoim klientom najbardziej efektywne usługi posprzedażowe i części zamienne.

Najnowszą inwestycją firmy Kässbohrer w zakresie obsługi części zamiennych jest rozbudowa magazynu części zamiennych w zakładzie produkcyjnym w Goch, zakończona w grudniu 2021 roku.

Zlokalizowany w zakładzie produkcyjnym Kässbohrer w Goch, rozbudowany magazyn części zamiennych Kässbohrer działa na powierzchni 2.160 metrów kwadratowych, na której znajduje się 156.000 części zamiennych. Dzięki zespołowi 7 wyspecjalizowanych pracowników, Kässbohrer nadal obsługuje Europę Środkową, region Beneluksu, kraje skandynawskie, Wielką Brytanię i region Morza Śródziemnego.

Obok Goch, sieć magazynów Kässbohrera obejmuje Ulm - Niemcy, obsługujący klientów w Europie Środkowej, Zachodniej i Południowej; Lyon - Francja, obsługujący klientów w Europie i regionie Morza Śródziemnego; oraz kampus Adapazari, w pełni wspierający działalność klientów w ponad 55 krajach.

W celu utrzymania skutecznych operacji związanych z częściami zamiennymi, Kässbohrer wykorzystuje w swojej działalności obszerną bazę danych SAP. Kässbohrer z dumą oferuje szybko rotujące części zamienne o dostępności 95% i 90% oraz wysyłkę w ciągu 24 godzin, w tym oryginalne części pochodzące z systemów i od wiodących dostawców.

Zespół ds. części zamiennych firmy Kässbohrer osobiście zajmuje się każdym zapytaniem, jednocześnie korzystając z obszernego elektronicznego katalogu części (EPC) od 2009 roku.

Kässbohrer's Goch Lokalizacja i szeroki zakres usług

Zakład produkcyjny Kässbohrer Goch, w którym mieści się rozbudowany magazyn części zamiennych, jest jednym z dwóch zakładów produkcyjnych w Niemczech. Zakład w Goch działa na powierzchni 108.000 m2. Zakład pełni funkcję centrum PDI dla Europy Północnej, centrum obsługi posprzedażnej i sprzedaży dla regionu Północnej Nadrenii-Westfalii, a także magazynu części zamiennych. W zakładzie w Goch firma Kässbohrer posiada również Serwis Producenta, który świadczy swoim klientom szerokie usługi w zakresie napraw i konserwacji.

Doświadczony zespół serwisu producenta Kässbohrer świadczy usługi naprawcze i konserwacyjne dla wszystkich typów i marek naczep. Serwis producenta Kässbohrer oferuje naprawę podwozi wykonanych z aluminium, stali nierdzewnej i stali, naprawę i konserwację osi, układów hamulcowych, naprawę płyt warstwowych i zbiorników oraz spawanie aluminium.

Serwis Goch wyposażony jest w maszyny do cięcia i gięcia elementów stalowych. W 50-metrowej kabinie lakierniczej o dużej pojemności można profesjonalnie polakierować pojazdy użytkowe wszystkich typów i rozmiarów oraz części specjalne, a także skorzystać z możliwości profesjonalnego mycia.

Frank V. Thiel ([email protected]) są gotowi do pomocy w zakresie części zamiennych.